Informacija skaitytojui:

Viskas kas čia rašoma yra tik autoriaus asmeninė nuomonė, nepretenduojanti į faktus. Bet koks vardų, vietų ar kitos informacijos sutapimas su tikrove yra visiškai atsitiktinis.

2010-08-24

Atitiko kirvis kotą

Vienas žinomas žurnalistas bėdavoja:

http://politika.atn.lt/straipsnis/62043/ar-zurnalistai-bus-baudziami-uz-tai-ka-pagalvos-skaitytojai

Jei taip vadinami Lietuvos žurnalistai iš tikro užsiimtų žiniasklaida, o ne purviasklaida ir skandalieška, tai ir nebūtų taip vadinamiem Lietuvos teisėjamas galimybių tokiom žodžių ekvilibristikoms.
Dabar visokie filadelfijai be jokios atsakomybės mėšlu į visas puses taškosi, o kai kažkas tą mėšlelį pakelią ir tekštelna atgal, tai bliauna apiepavojus demokratijai ir visai Lietuvai.
Mažiau užsakomųjų rašliavų nelabai gerbiamieji žurnalistai - mažiau ir tokių nelabai gerbiamo teismo sprendimų bus.
Tikrai nežinau kas yra teisus šioje konkrečioje situacijoje. Bet manau kad jei taip vadinamas žurnalistas būtų parašęs faktus, o ne “kas galėtų paneigti” ir “žmonės šneka” sapaliones, tai, manau, net ir taip vadinamas Lietuvos teismas nebūtų sugebėjęs tokių nuosprendžių paskelbt.
O šitos situacijos reziumė - "Atitiko kirvis kotą"

2 komentarai:

  1. Jeigu Jūs pritariate tam teismo nutarimui, ir pareiškiate, kad "atitiko kirvis kotą", tai teoriškai įmanoma prisikabinti, kad Jūs apkaltinote minėta žurnalistą bendradarbiavimu su KGB :D
    Jeigu rimtai šnekant, tai nežinau, ką ten tokio baisaus parašė žurnalistas, bet teismo sprendimas tai tikrai... net nežinau kaip tai įvardinti. Bet aš tikrai prieš tokius sprendimus - negalima bausti už spėliones ar fantazijas.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nieko aš nenoriu pateisint. Tiesiog Lietuvos taip vadinama "žiniasklaida" yra tokio pat lygio kaip ir teisesauga. Tiesiog ko tie žurnalistai bliauna, kad teismų sprendimai yra tokio pat lygio, kaip ir jų pačių kūryba...

    AtsakytiPanaikinti