Informacija skaitytojui:

Viskas kas čia rašoma yra tik autoriaus asmeninė nuomonė, nepretenduojanti į faktus. Bet koks vardų, vietų ar kitos informacijos sutapimas su tikrove yra visiškai atsitiktinis.

2010-05-20

Klasika Nr. 1

Na pabambėjau visai Lietuvai aktaualia tema, dabar parašysiu ką nors dėl dūšios. :-)

Pavargęs nuo didžiųjų alaus gadintojų visokiomis greitosiomis technologijomis  gaminamo alaus gėrimo pradėjau parduotuvėse ieškoti tikro alaus. Išbandžiau įvairius didesnių ar mažesnių alaus daryklėlių produktus. Bendras įspūdis – Lietuvoje alaus gamyba dar nanužudyta :). Prieš porą trejetą savaičių prekybcentrio lentynoje mano akys užkliuvo už nelabai išvaizdaus 1 ltr. storulio plastikinio butelio su užrašu “Biržų alus, Miežinis”.

birzMiez

Na paragavau. Ir dabar tai mano alus No 1. Tai yra tikras tikro šviesaus lietuviško alaus skonis. Jaučiasi ir salyklas ir apynių kartumas. Na tikra klasika.  Ne kitaip. Visus ŠvytUtenHornKalnapiTaurGubernijas iškart pamiršau. Nebesinori tų jų siūlomų alaus lavonų…

Ir tai kad jis supiltas į bambaliuką, o ne stiklą, ir tai kad paprastai būna užkištas į tamsiausią Maximos kampą, ir kad etiketė nieko gero nežada. Viską atperka tai kas yra tame storuliuke butelyje. REKOMENDUOJU.

Ir prisiminiau vieną seną tiesą – ne Utena, ne Panevėžys, ne Klaipėda, ne Šiauliai ir net ne Kaunas o Biržai yra Lietuvos alaus sostinė (atleiskit pasvaliečiai, bet Jūs antroje vietoje).

Skanaus.

1 komentaras:

  1. Pabandyk Rinkuškių Proginį. Bliamba taip pat patiko (kitų, ne!). Butelis tokios pat formos - litrinis. Kai užeinu į Rimi, jamu :)
    Gaila, kad į Maximą nevaikštau :)

    AtsakytiPanaikinti